Βόρεια Ελλάδα

Έβρος: Τα περίφημα φασόλια Τυχερού… super food σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Περιέχει 6πλασιες ποσότητες σιδήρου – καλλίου και ασβεστίου

Τα φασόλια Τυχερού Έβρου, μία τοπική ποικιλία, διαθέτουν υψηλά επίπεδα θρεπτικών συστατικών σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αυτή η ποικιλία παρουσιάζει σημαντικές ποσότητες ψευδαργύρου, σίδηρου, χαλκού, φωσφόρου, μαγνησίου, μαγγανίου, ασβεστίου και καλίου. Με βάση πληροφορίες από την ΕΡΤ3, ο βιοχημικός Φώτης Τέκος, που εργάζεται στην εταιρεία τεχνοβλαστού foodOxys του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επισήμανε ότι οι αναλύσεις των φασολιών δείχνουν ότι υπερβαίνουν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε πολλούς θρεπτικούς δείκτες. Τα αποτελέσματα αυτά υπογραμμίζουν τη συνεισφορά της συγκεκριμένης τροφής στη βελτίωση της υγείας του ατόμου, περιλαμβάνοντας την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας και τη βελτίωση της κατάστασης των δοντιών, των μαλλιών και του δέρματος. Αυτά τα χαρακτηριστικά επιβεβαιώνουν τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, της οποίας μέρος αποτελούν τα φασόλια αυτά.

Σχετικά άρθρα

Back to top button