Βόρεια Ελλάδα

«Δύο μέρες στο Βαρδάρη»: Δράσεις από το “Θεσσαλονίκη Αλλιώς” και τον κεντρικό δήμο

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» και την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν διήμερη δράση στην περιοχή του Βαρδαρίου, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικής αυτής γειτονιάς μέσω διαφόρων εκδηλώσεων και συζητήσεων.

Την πρώτη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Space Lab στην οδό Μοναστηρίου με έναν κύκλο συζητήσεων σχετικά με το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής Βαρδάρης-Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός. Ειδικοί του ΙΜΕΤ ΕΚΕΤΑ και του ΑΠΘ θα παρουσιάσουν καινοτόμες λύσεις για βιώσιμη αστική κινητικότητα, ενώ θα ακολουθήσουν συζητήσεις για τα νέα έργα και τη δίκαιη κοινωνική μετάβαση στην περιοχή.

Την Κυριακή, η δράση συνεχίζεται με έναν ιστορικό βιωματικό περίπατο στην περιοχή, ξεκινώντας από το πάρκο των Τειχών στην οδό Παπαρρηγοπούλου. Η ξενάγηση θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής μέσω καλλιτεχνικών δρώμενων από τοπικές ομάδες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιαστούν και ψηφιακές διαδρομές καθώς και πρωτοποριακές εφαρμογές που σχετίζονται με την ποιότητα του αέρα. Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα πάρτι στο roof garden του Anatolia Hotel, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Σινέ Βίλμα» στην αυλή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό θα εγκαινιαστεί μια έκθεση φωτογραφίας που θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 10 Μαΐου, παρουσιάζοντας την ιστορία του Βαρδαρίου.

Σχετικά άρθρα

Back to top button