Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης σε περιοχή της Ημαθίας

Η αστυνομία εξιχνίασε τηλεφωνική απάτη που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξάνδρειας ταυτοποίησαν τα στοιχεία μίας γυναίκας και δύο ανδρών, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος τους.
Η απάτη διαδραματίστηκε όταν η γυναίκα τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη, προσποιούμενη τη λογίστρια του γιου της. Υποστήριξε ότι ο γιος της είχε πρόστιμο και για να το αποφύγει, έπρεπε να καταγραφούν τα κοσμήματα στο σπίτι. Ένας άλλος άνδρας προσποιήθηκε τον γιο της στο τηλέφωνο για να πείσουν την ηλικιωμένη.
Με αυτή την μέθοδο, απέσπασαν κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ. Η γυναίκα παρέλαβε τα κοσμήματα, ενώ ένας από τους άνδρες την περίμενε σε όχημα. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση των στοιχείων των συνεργών και την τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.



