Βόρεια Ελλάδα

Η Γαλλίδα σταρ Ιζαμπέλ Ιπέρ στο 66ο ΦΚΘ

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η διακεκριμένη ηθοποιός του παγκόσμιου κινηματογράφου και θεάτρου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους ρόλους με πολυπλοκότητες που έχει υποδυθεί, καθώς και για τη συνεργασία της με μεγάλους σκηνοθέτες. Σε συνέντευξη τύπου στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Ιπέρ ανέφερε ότι είναι στην Ελλάδα για έκτη φορά και παρουσίασε την ταινία «Copacabana» στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την κόρη της, Λολίτα Σαμά.

Η Ιπέρ εξήγησε ότι αναζητά συνεχώς νέες προκλήσεις και εξέφρασε την επιθυμία της για συνεργασία με Έλληνες σκηνοθέτες. Αναφερόμενη στον διάσημο σκηνοθέτη Άλφρεντ Χίτσκοκ, δήλωσε ότι θα ήθελε να είχε συνεργαστεί μαζί του. Η ηθοποιός σημείωσε ότι αισθάνεται προνομιούχα για τους ρόλους και τις εμπειρίες της, προσθέτοντας ότι έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 120 ταινίες.

Η Ιπέρ επισημαίνει ότι οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε αντικατοπτρίζουν τις προσωπικές της επιλογές, τονίζοντας τη σημασία της κεντρικής θέσης των γυναικείων χαρακτήρων. Σχολίασε επίσης την εμπειρία της από την ταινία «Η Πύλη της Δύσης» και τη σημασία της αποδοχής μιας ταινίας από το κοινό. Τέλος, η ηθοποιός ανέφερε ότι δεν επηρεάζεται συναισθηματικά από την επιτυχία ή αποτυχία μιας ταινίας, βλέποντας την εξέλιξή τους σε πιο διανοητικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ3, η Ιπέρ δεν παραμένει συναισθηματικά δεμένη σε τους ρόλους της, αλλά τους αφήνει πίσω, αναζητώντας συνεχώς το άγνωστο στις επόμενες εργασίες της. Τόνισε ακόμη ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του κινηματογράφου με περισσότερες γυναίκες σε πρωταγωνιστικούς και τεχνικούς ρόλους, υποστηρίζοντας την περαιτέρω πρόοδό τους στον χώρο.

Σχετικά άρθρα

Back to top button