Θρίλερ με την Παρασκευή Τυχεροπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φυτεύτηκαν» φάκελοι στο ντουλάπι της; – Η ανακοίνωση και οι διάλογοι «φωτιά»

Η υπόθεση των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων συνεχίζει να προκαλεί αναταραχές στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), καθώς η ευρεία έρευνα των διωκτικών αρχών υπό την κωδική ονομασία «Θερισμός» φέρνει στο φως σοβαρές αποκαλύψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Athensmagazine, διερευνάται η εσωτερική διαφθορά και οι πλημμελείς έλεγχοι που φέρονται να έχουν επιτρέψει τη διανομή μεγάλων ποσών σε μη δικαιούχους, προκαλώντας ανησυχία στον αγροτικό κόσμο.
Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι η Παρασκευή Τυχεροπούλου, η οποία, διαμέσου του δικηγόρου της, κατηγορεί τον πρώην Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκο Μπαμπασίδη, και συνεργάτες του για την κατασκευή πλαστών στοιχείων εναντίον της. Η Τυχεροπούλου υποστηρίζει ότι στοιχεία έχουν δήθεν «φυτευτεί» στο ντουλάπι της για λόγους εντυπώσεων, ενώ διαψεύδει τις κατηγορίες περί «κρυμμένων» αποφάσεων.
Η δικαστική έρευνα αποκάλυψε διαλόγους μεταξύ του Μπαμπασίδη και διευθυντικού στελέχους, στους οποίους γίνεται λόγος για αλλοίωση εγγράφων προς ενοχοποίηση της Τυχεροπούλου, ενώ το σκάνδαλο έχει πάρει νέες διαστάσεις με την ανακάλυψη μόνιμου οργανωμένου κυκλώματος που παρακάμπτει τα συστήματα ελέγχου για την έγκριση κονδυλίων. Οι έρευνες συνεχίζονται, εστιάζοντας κυρίως στις περιοχές της Κοζάνης και του Αγρινίου όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες ύποπτες περιπτώσεις.



