Μπρούνο: Το κουτάβι που γλίτωσε από τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό – «Χτυπά ακόμα γρήγορα η καρδιά του»

Ένα μικρό κουτάβι, ο Μπρούνο, κατάφερε να σωθεί από τη φωτιά που κατέστρεψε το Πόρτο Γερμενό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Athensmagazine, ο Μάρκος, κάτοικος της περιοχής, περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας και την κατάσταση των ζώων που πάσχουν από το πύρινο ολέθρο. Καθώς η φωτιά συνεχίζει να επεκτείνεται, ο αριθμός των καμένων σπιτιών αναμένεται να αυξηθεί. Παρά τις απώλειες ζώων, δεν σημειώθηκαν ανθρώπινα θύματα στην περιοχή.
Ο Μάρκος εξέφρασε τη θλίψη του για την εγκατάλειψη των κατοικιδίων από ορισμένους ιδιοκτήτες, τονίζοντας τη σημασία της συνεχούς φροντίδας τους καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επισήμανε επίσης την έλλειψη οργάνωσης κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, με τους κατοίκους να προσεύχονται για την έλευση ενισχύσεων, όπως ελικόπτερα.
Η τραγωδία κορυφώθηκε με τη σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Bell, που συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης, στοιχίζοντας τη ζωή δύο ανθρώπων – του Δανού χειριστή και του Έλληνα μεταφραστή. Οι αρμόδιες Αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος προσπαθώντας να κατανοήσουν πώς συνέβη αυτό το φρικτό γεγονός.



