Βόρεια Ελλάδα

Ο Σωτήρης Κοντιζάς «μαγειρεύει» εμπειρίες στην Αγορά του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, γνωστός σεφ, ανέλαβε ρόλο πρεσβευτή στην 66η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Σε συνάντηση με δημοσιογράφους, περιέγραψε την εμπειρία του από την Αγορά του Φεστιβάλ με μαγειρικούς όρους, τονίζοντας τη διαδικασία ανάπτυξης ταινιών που παραλληλίζεται με την προετοιμασία ενός γεύματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Κοντιζάς παρατήρησε τη διαφορά στην ενέργεια μεταξύ των δημιουργών που παρουσιάζουν σχέδια ταινιών και εκείνων που βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της δουλειάς τους. Εκφράστηκε επίσης για την αρχική του άγνοια σχετικά με την Αγορά, ενώ ανέφερε ότι ο θεσμός του ambassador δημιουργήθηκε για να καταστεί η Αγορά ορατή στο ευρύ κοινό.

Η Αγορά, όπως την περιγράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης, αποτελεί κλειστό κομμάτι του Φεστιβάλ που αφορά επαγγελματίες και καλύπτει σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού του. Εκεί επεξεργάζονται σενάρια και έργα σε εξέλιξη με στόχο την υποστήριξη των δημιουργών μέσα από masterclasses και συνεργασίες.

Ο Κοντιζάς, αναφερόμενος στην εμπειρία του ως ambassador, τόνισε τη σχέση μαγειρικής και κινηματογράφου στην ικανότητα ξυπνήματος αναμνήσεων. Στη σύντομη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθώντας ταινίες και δοκιμάζοντας τοπικά εδέσματα, μοιράστηκε τις εντυπώσεις του, υπογραμμίζοντας την απλότητα και την ουσία στη γαστρονομία.

Η ΠΗΓΗ της πληροφορίας είναι η ΕΡΤ3.

Σχετικά άρθρα

Back to top button