Πυκνή χιονόπτωση στην Ημαθία- Ανοικτοί δρόμοι

Οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα επιδεινώνονται, καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα με ισχυρούς ανέμους, βροχοπτώσεις και χιόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, ο δημοσιογράφος Παύλος Σαρόγλου μεταφέρει εικόνες από το νομό Ημαθίας, καταγράφοντας την έντονη χιονόπτωση που πλήττει κυρίως τα ορεινά.
Στον κόμβο που οδηγεί προς Νάουσα και Βεργίνα η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά. Η χιονόπτωση ξεκίνησε γύρω στις τρεις το πρωί, ωστόσο, χάρη στις έγκαιρες ενέργειες των τοπικών αρχών με αλατιέρες, οι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί. Η τροχαία είναι παρούσα για την ενημέρωση και διευκόλυνση των οδηγών, ενώ κοντά στον κόμβο έχει οριστεί χώρος προσωρινής στάθμευσης των φορτηγών οχημάτων.
Στη Βέροια, το χιονισμένο τοπίο φαντάζει ειδυλλιακό. Στην κοντινή Νάουσα, οι δρόμοι έχουν καλυφθεί με χιόνι, δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις και καθιστώντας αναγκαία τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ωστόσο συνηθισμένοι σε τέτοιες συνθήκες.
Οι τρεις δήμοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας αποφάσισαν να κρατήσουν τα σχολεία κλειστά, ενώ πολλοί γονείς και παιδιά εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να απολαύσουν το χιόνι με χιονοπόλεμο. Στην Εγνατία Οδό σημειώνεται εκτροπή των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως αντιολισθητικών αλυσίδων, από τον κόμβο Βέροιας έως τον κόμβο Πολυμύλου.



