Βόρεια Ελλάδα

Σάλος στις Πανελλήνιες: ΕΔΕ για τη γκάφα στα ΕΠΑΛ – Έβαλαν άριστα σε μαθητές γιατί τους έδωσαν λάθος θέματα

Κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, σημειώθηκε σοβαρό σφάλμα σε εξεταστικό κέντρο ΕΠΑΛ, όπου δύο υποψήφιοι έλαβαν λανθασμένα θέματα, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί νωρίτερα στις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Athensmagazine, το λάθος έγινε αντιληπτό μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από γονείς, υποψηφίους και εκπαιδευτικούς, καθώς άνοιξε μεγάλη συζήτηση για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και ισονομίας των εξετάσεων.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διερευνήσει τις συνθήκες του περιστατικού και να αποδώσει ευθύνες, ενώ τονίζεται η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα. Παράλληλα, μια απόφαση που έδωσε άριστα στους επηρεαζόμενους μαθητές προκάλεσε αντιδράσεις, θεωρούμενη άδικη από πολλούς γονείς και υποψηφίους, καθώς δημιουργεί ανησυχίες για την ίση μεταχείριση των εξεταζομένων.

Στη Βουλή υποβλήθηκαν σχετικές ερωτήσεις, ζητώντας διαφάνεια και συγκεκριμένες απαντήσεις για τη διαχείριση του περιστατικού. Το ζήτημα απέκτησε και πολιτικές διαστάσεις, με κοινοβουλευτικό έλεγχο να ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σχετικά άρθρα

Back to top button