Βόρεια Ελλάδα

Τα προβλήματα των αναπήρων στην πόλη των Σερρών

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, στις Σέρρες παρατηρείται σημαντική δυσκολία στην καθημερινότητα των ατόμων με κινητική αναπηρία, καθώς οι υποδομές της πόλης δεν είναι πάντα προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο επισημαίνουν τόσο οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και οι οργανώσεις αναπήρων.

Ένα πρόσφατο ατύχημα αναδεικνύει την αναγκαιότητα βελτίωσης των προσβάσεων. Ο Άγγελος Ρώτσκος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών, βρέθηκε σε κίνδυνο όταν έπεσε από το αναπηρικό του αμαξίδιο στη διασταύρωση της οδού Σιδηροκάστρου. Το περιστατικό αυτό έφερε στο προσκήνιο τα ευρύτερα προβλήματα υποδομής που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, τα οποία περιλαμβάνουν κακοτεχνίες σε δρόμους και πεζοδρόμια, καθώς και επικαλύψεις χώρων πρόσβασης από οχήματα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις όσον αφορά την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία δεν περιορίζονται đơnά στις Σέρρες, αλλά αντικατοπτρίζουν μια γενικότερη κατάσταση που παρατηρείται και σε άλλες αστικές περιοχές. Παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών να ανταποκριθούν, το θέμα απαιτεί πολυδιάστατη προσέγγιση, συνδυάζοντας διαθέσιμους πόρους και πολιτική βούληση.

Σχετικά άρθρα

Back to top button