Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πύλες του σε 236.000 μαθήτριες και μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας το Μέλλον στο Αριστοτέλειο», στοχεύοντας στη σύνδεση του πανεπιστημίου με 236.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Κεντρική Μακεδονία. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις σχολικών μονάδων στο πανεπιστήμιο, προσφέροντας στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις Σχολές και τα Τμήματά του.
Το πρόγραμμα στοχεύει να ενδυναμώσει τη φαντασία των μαθητών και να τους εισάγει στις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες, ενώ φιλοδοξεί να εμπνεύσει τους μελλοντικούς φοιτητές να γίνουν δημιουργοί καινοτομίας. Η ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2026, στην Αίθουσα Τελετών του πανεπιστημίου.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Πρύτανης του Αριστοτελείου, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, και ο Αντιπρύτανης Ιάκωβος Μιχαηλίδης, μεταξύ άλλων. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι σχολείων και μαθητές.
Η εκδήλωση, που απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης στην περιοχή, θα παρουσιάσει το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, καθώς και τις διαδικασίες συμμετοχής των σχολείων. Η είδηση βασίζεται σε πληροφορίες από την ΕΡΤ3.



