Φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών–Κορίνθου

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στους Αγίους Θεοδώρους, έπειτα από εκδήλωση πυρκαγιάς σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, προκαλώντας κινητοποίηση των αρχών λόγω του κινδύνου εξάπλωσης. Στο σημείο έφτασαν άμεσα 19 πυροσβέστες με 5 οχήματα, οι οποίοι εργάστηκαν ταχύτατα υπό δύσκολες συνθήκες λόγω ανέμων και της μορφολογίας της περιοχής, με στόχο να ελέγξουν τη φωτιά το συντομότερο δυνατό.
Η πυρκαγιά προκάλεσε προβλήματα και στις μετακινήσεις, καθώς η αυξημένη καπνιά οδήγησε στη διακοπή των δρομολογίων του Προαστιακού σιδηροδρόμου για λόγους ασφάλειας. Παράλληλα, στην Εθνική Οδό Αθηνών–Κορίνθου, η δεξιά λωρίδα στο 61,2ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα προς Αθήνα, έκλεισε, προκαλώντας κυκλοφοριακές δυσκολίες. Οι αρχές προχώρησαν σε ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
Καθώς η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και με το καλοκαίρι να πλησιάζει, οι αρμόδιες αρχές τονίζουν τη σημασία της προσοχής από τους πολίτες για την πρόληψη πυρκαγιών. Η αποφυγή καύσης ξερών χόρτων, η προσοχή σε υπαίθριες εργασίες και η άμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής σε περίπτωση καπνού ή φωτιάς κρίνονται ουσιώδης. Με την ανοδική πορεία των θερμοκρασιών, η πρόληψη παραμένει το πλέον σημαντικό μέτρο προστασίας. Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το Athensmagazine.



