Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Έκθεση «Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός. Βασιλακάκης, Γκόκας, Παπαηλιάκης» στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Έκθεση «Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός. Βασιλακάκης, Γκόκας, Παπαηλιάκης» στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Έκθεση «Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός. Βασιλακάκης, Γκόκας, Παπαηλιάκης» στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης



Μια νέα έκθεση τέχνης με τίτλο «Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός» θα φιλοξενηθεί στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη από τις 12 Ιουνίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2025, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Η έκθεση, εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν, αναδεικνύει τα έργα τριών καταξιωμένων Ελλήνων ζωγράφων: Βασίλη Βασιλακάκη, Βαγγέλη Γκόκα και Ηλία Παπαηλιάκη.

Οι καλλιτέχνες, γεννημένοι τη δεκαετία του 1960, προσεγγίζουν τον κόσμο μέσα από τη σταθερή παρατήρηση, εκφράζοντας σεβασμό στην τέχνη της ζωγραφικής. Η έκθεση, επιμελημένη από τους Αρετή Λεοπούλου και Γιάννη Μπόλη, ιστορικούς της τέχνης και επιμελητές του MOMus, είναι μια σιωπηλή δήλωση για την ανθεκτικότητα της ζωγραφικής. Παρουσιάζεται ως διάλογος μεταξύ των καλλιτεχνών, επιδιώκοντας την ανάδειξη της δύναμης της εικόνας να αποδομεί και να επανασυνθέτει το πραγματικό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 12 Ιουνίου 2025 στις 19:00 στο χώρο του MOMus εντός της ΔΕΘ-Helexpo. Η έκθεση συνδυάζει τις συλλογές του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να εξερευνήσει τη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]