Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Έκθεση φωτογραφίας για τον ποταμό Τριπόταμο
Έκθεση φωτογραφίας για τον ποταμό Τριπόταμο

Έκθεση φωτογραφίας για τον ποταμό Τριπόταμο



Μια έκθεση φωτογραφίας για τον ποταμό Τριπόταμο, που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της Βέροιας, παρουσιάζεται στο κοινό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ3, η έκθεση επικεντρώνεται στην εξέλιξη του ποταμού δια μέσου της ιστορίας, αποτυπώνοντας την καθημερινότητα δυο αιώνων μέσα από φωτογραφίες.

Ο Στέλιος Ζυγουλιάνος, συλλέκτης φωτογραφιών, αναφέρει ότι η παλιότερη φωτογραφία είναι από το 1895, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της Βέροιας εκείνη την εποχή. Δίπλα στο ποτάμι, εργαστήρια, σπίτια και εργοστάσια συνέθεταν την καθημερινότητα των κατοίκων, όπως αυτό αποτυπώνεται μέσα από 45 επιλεγμένες φωτογραφίες από ένα σύνολο 1.500.

Τα ρέματα του Τριπόταμου, κατά τη φύση τους, διαμορφώνουν το τοπίο της περιοχής, ενώ οι γέφυρες του ποταμού αποτελούσαν σημαντικά σημεία συνάντησης. Η πλημμύρα του 1935 κατέστρεψε τμήματα της πόλης, ωστόσο οι μνήμες των κατοίκων παραμένουν ζωντανές.

Η έκθεση θα μείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 31 Ιανουαρίου, με πιθανότητα παράτασης λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει κεντρίσει.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]