Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > ΑΠΘ για Τέμπη: Δε θα γίνουν μαθήματα στις 28 Φεβρουαρίου- Μεσίστιες οι σημαίες στα κτήρια του Ιδρύματος
ΑΠΘ για Τέμπη: Δε θα γίνουν μαθήματα στις 28 Φεβρουαρίου- Μεσίστιες οι σημαίες στα κτήρια του Ιδρύματος

ΑΠΘ για Τέμπη: Δε θα γίνουν μαθήματα στις 28 Φεβρουαρίου- Μεσίστιες οι σημαίες στα κτήρια του Ιδρύματος



Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσαν ανακοίνωση για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τραγωδία των Τεμπών, κατά την οποία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ3, 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το γεγονός αυτό κλόνισε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας σε θεσμούς και ότι δύο χρόνια μετά, η πληγή παραμένει ανοικτή.

Οι δικαστικές αρχές έχουν αναλάβει την απονομή δικαιοσύνης για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη όσων χάθηκαν, μεταξύ αυτών και δεκαεπτά φοιτητές και φοιτήτριες τους.

Με βάση την ανακοίνωση, η Σύγκλητος αποφάσισε να απονείμει τιμητικό τίτλο μνήμης για τους χαμένους φοιτητές. Επίσης, στις 28 Φεβρουαρίου, η εκπαιδευτική λειτουργία στο ΑΠΘ θα ανασταλεί, ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες ως ένδειξη σεβασμού. Οι Πρυτανικές Αρχές τονίζουν ότι δεν θα ξεχάσουν κανένα από τα θύματα.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]