Συνολικά 18 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Γαστρονομικών Επιστημών του Πόλενζο, στη βόρεια Ιταλία, επισκέφθηκαν την Ελλάδα στο πλαίσιο των μαθημάτων τους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι φοιτητές επισκέφθηκαν διάφορες επιχειρήσεις, είχαν συναντήσεις με παραγωγούς και δοκίμασαν την τοπική κουζίνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ3.
Η επίσκεψη περιλάμβανε μελέτη στην καλλιέργεια σουσαμιού και συμμετοχή σε επίδειξη παρασκευής ταχινιού. Επιπλέον, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά φασόλια και τουρσί. Ο υπεύθυνος της αποστολής, Αντρέα Μπερνάντι, δήλωσε πως επιθυμία τους είναι να επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη για εμπλουτισμένες εμπειρίες, εκφράζοντας θετικές εντυπώσεις από το ταχίνι, το κρασί, τη μπύρα και τις κοινωνικές δομές της περιοχής.