Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε συνέντευξη του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε η δράση των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Bora. Σημειώθηκε η συμμετοχή 3.300 πυροσβεστών, στελεχών των ΕΜΑΚ, ΕΜΟΔΕ, του Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας και των τοπικών αρχών, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Οι υπηρεσίες πραγματοποίησαν 125 διασώσεις, 1.070 κοπές δέντρων, ενώ υπήρξαν 1.000 κλήσεις στην Ρόδο και την Κεντρική Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής.
Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης μέσω του μηχανισμού επικοινωνίας 112, ενώ επισήμανε πως δεν υπήρξε πλήρης συμμόρφωση από όλους τους πολίτες. Επίσης, ανέφερε την ανάγκη για ταμείο απαλλοτριώσεων και ανοίγματος ρεμάτων, ειδικά σε κομβικά σημεία, όπως είναι η Αττική, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Αναφερόμενος στις υποδομές, ο κ. Κικίλιας ανέδειξε τα προβλήματα που προκαλούνται από το μπάζωμα στις κοίτες ποταμών και το χτίσιμο σε ρέματα, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές δεν συγχωρούνται στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Ειδικότερα, σημείωσε τον κίνδυνο λόγω του περιορισμένου διάμετρου αγωγού στην Ιαλυσσό, που κατευθύνει τα όμβρια ύδατα σε τοίχους ξενοδοχείων, περιγράφοντας την κατάσταση ως μη βιώσιμη.
Τέλος, ο υπουργός τόνισε τη σημασία της χρήσης του 112, αναφερόμενος ως παράδειγμα την πρόσφατη θεομηνία στη Βαλένθια, υποστηρίζοντας ότι η υπερβολή προτιμάται από την απουσία συναγερμού.