Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > “Γιατί φύγαμε : Οι αληθινές ιστορίες Ελλήνων στο Λονδίνο” στο ντοκιμαντέρ του Γ. Ασλανίδη
“Γιατί φύγαμε : Οι αληθινές ιστορίες Ελλήνων στο Λονδίνο” στο ντοκιμαντέρ του Γ. Ασλανίδη

“Γιατί φύγαμε : Οι αληθινές ιστορίες Ελλήνων στο Λονδίνο” στο ντοκιμαντέρ του Γ. Ασλανίδη



Ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Γιώργος Ασλανίδης δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γιατί φύγαμε : Οι αληθινές ιστορίες Ελλήνων στο Λονδίνο», όπου παρουσιάζονται οι εμπειρίες οκτώ Ελλήνων που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα. Όπως αναφέρεται από την ΕΡΤ3, οι συνεντεύξεις στο ντοκιμαντέρ καταγράφουν τις διαφορετικές εμπειρίες, επαγγελματικές δραστηριότητες και χρόνους παραμονής των συμμετεχόντων.

Ο Ασλανίδης εξηγεί ότι αποφάσισε να μετακινηθεί από τη Θεσσαλονίκη στο Λονδίνο για καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές, αλλά σημειώνει και τις προκλήσεις που συνεπάγεται η προσαρμογή σε μία πόλη τόσο μεγάλης απασχόλησης και ποικιλόμορφου πολιτισμού. Αναγνωρίζει πως, αν και οι ευκαιρίες είναι πολλές στο Λονδίνο, απαιτείται ανταγωνιστικότητα από τους ίδιους τους εργαζόμενους για την αξιοποίησή τους.

Το ντοκιμαντέρ προσφέρει μία εσωτερική ματιά στις εμπειρίες των Ελλήνων στο εξωτερικό, αποκαλύπτοντας τόσο τα αναμενόμενα όσο και τα απρόσμενα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη ζωή τους εκεί. Περισσότερες λεπτομέρειες και προβολές του ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμες μέσω της πλατφόρμας ertflix.gr και της ΕΡΤ3.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]