Στις 9 Απριλίου, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θα αφιερώσει την ημέρα στο Ζεϊμπέκικο, έναν χορό με βαθιά συναισθηματική έκφραση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο, στις 6:30 το απόγευμα, με συμμετοχή 300 χορευτών από δέκα πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου και της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα στους παρευρισκόμενους.
Με βάση πληροφορίες από την ΕΡΤ3, αυτή η πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς ο χορός Ζεϊμπέκικο εντάχθηκε το 2022 στο ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδος. Στην περσινή εκδήλωση συμμετείχαν περίπου εκατό χορευτές, ενώ φέτος ο αριθμός τους έχει υπερδιπλασιαστεί, γεγονός που αποδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον γύρω από τον θεσμό.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: ΧΟ.ΔΥ.ΘΕ. Το Σεργιάνι, Πολιτιστικός Σύλλογος Δυτικής Θεσσαλονίκης Πήγασος, Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών, Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφαλίων Η Ένωση, Σύνδεσμος Γυναικών Δήμου Δέλτα, Σύλλογος Σμυρναίων – Μικρασιατών Η Αγία Φωτεινή, Χορομήθες Χορευτικός Όμιλος Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Σίνδου Εχέδωρος και Πολιτιστικός Σύλλογος Βορείου Ελλάδος Αλέξανδρος.
Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, στοχεύει στη θεσμοθέτηση αυτής της εκδήλωσης για τα επόμενα χρόνια.