Στη Λάρισα, η καλλιέργεια λαχανόκηπων προσφέρει στους κατοίκους την ευκαιρία να ασχοληθούν με υγιεινή δραστηριότητα στη φύση, παρέχοντας παράλληλα προϊόντα απαλλαγμένα από χημικά. Αυτή η πρακτική ξεκίνησε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης το 2011 και συνεχίζει να συγκεντρώνει ενδιαφέρον, σύμφωνα με την ΕΡΤ3.
Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της γης και να παράγουν τα δικά τους βιολογικά προϊόντα. Οι λαχανόκηποι, οι οποίοι εκτείνονται σε 22 στρέμματα και περιλαμβάνουν 180 αγροτεμάχια, συνεχίζουν να προσελκύουν ενδιαφερόμενους. Ο Γιάννης Διαμαντούλης, διευθυντής της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, αναφέρει ότι η ενασχόληση αυτή αποτελεί πλέον τρόπο ζωής για πολλούς.
Οι μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι βλέπουν σε αυτή την ενασχόληση έναν τρόπο να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα και να βρίσκουν νέα ενέργεια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η κάθε ημέρα περιλαμβάνει τουλάχιστον μερικές ώρες αφιερωμένες στη φροντίδα του λαχανόκηπου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κ. Νίκου, ο οποίος εδώ και 13 χρόνια αφιερώνει καθημερινά τις πρωινές ώρες στην καλλιέργεια.
Η καλλιέργεια λαχανόκηπων στη Λάρισα έχει προσφέρει στους κατοίκους ένα νέο νόημα στην καθημερινότητά τους, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη. Οι νεότεροι μπορεί να λαμβάνουν βοήθεια και καθοδήγηση από τους πιο έμπειρους, ενώ ενθαρρύνεται η υπέρβαση του καθιστικού τρόπου ζωής. Έτσι, οι κάτοικοι καταφέρνουν να ξεφύγουν από την αστική καθημερινότητα και να συνδεθούν με τη φύση.