Οι φοιτητικές παρατάξεις δεν κατάφεραν και φέτος να συμφωνήσουν σε κοινά αποτελέσματα για τις φοιτητικές εκλογές στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως αναφέρεται σε πληροφορίες από το Newsit.gr.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανακοίνωσε ότι με ποσοστό ενσωμάτωσης 98,82%, είναι η πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές, με ποσοστό 40,4%. Η Πανσπουδαστική βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 23,07%, ακολουθούμενη από την ΠΑΣΠ με 14,84% και την ΕΑΑΚ με 5,82%. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι φοιτητές απέρριψαν τις προσπάθειες να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και συνεχίζουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη παράταξη. Ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κυριαζής Σωτηρίου, υποστήριξε ότι η παράταξη του θα συνεχίσει να δρα με γνώμονα τη διαρκή εξέλιξη των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Από την πλευρά της ΠΚΣ, με ποσοστό ενσωμάτωσης 96,36%, τα αποτελέσματά τους διαφέρουν, υποστηρίζοντας ότι είναι η πρώτη δύναμη με 35,17%, ενώ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκεται δεύτερη με 22,7%. Η ΠΑΣΠ αναφέρεται στην τρίτη θέση με 10,59%, ενώ η ΕΑΑΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 9,26%.
Οι διαφορές στα αποτελέσματα είχαν ως αποτέλεσμα αλληλοκατηγορίες μεταξύ των παρατάξεων. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατηγόρησε την ΠΚΣ για νοθεία της ψήφου και για στήσιμο δικών της κάλπεων. Αντίστοιχα, η ΠΚΣ εμφανίζεται να κερδίζει, καταγράφοντας υψηλότερα αποτελέσματα σε διαφορετικές πόλεις και σχολές της χώρας, τονίζοντας ότι αποχωρούν από τη διαδικασία όπου δεν εξυπηρετεί το αφήγημά τους.
Το άρθρο που εστιάζει στις φοιτητικές εκλογές δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr.