Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Παραλίμνι της Κύπρου
Εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Παραλίμνι της Κύπρου

Εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Παραλίμνι της Κύπρου



Στην κεντρική πλατεία του Παραλιμνίου στην Κύπρο, οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου στις 18 Μαΐου 2025. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, διοργανώθηκαν από το Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας, το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου, το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» και τον Σύλλογο Ποντίων Αμμοχώστου «Τεμέτερον».

Σήμερα, 19 Μαΐου 2025, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με διάφορες δραστηριότητες, ξεκινώντας στις 18:30 στην κεντρική πλατεία του Παραλιμνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρισάγιο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, συμβολική λαμπαδηδρομία από το οδόφραγμα στη Δερύνεια προς την κεντρική πλατεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας. Η κύρια εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:15, ενώ στις 19:45 προγραμματίζονται χαιρετισμοί επισήμων και ομιλίες από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Γιώργο Νικολέττο, τον Ιάκωβο Κωστίδη και τον Γιώργο Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος των διήμερων εκδηλώσεων που τιμούν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και την υποστήριξη τοπικών και πολιτιστικών οργανώσεων.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]