Από τις 9 έως τις 16 Μαΐου, το κοινό δεν θα έχει πρόσβαση σε ορισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως το Taxisnet και το Πόθεν Έσχες, σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) προχωρά σε αναβάθμιση των υποδομών του Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων, με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της ασφάλειας.
Η διαδικασία της αναβάθμισης θα γίνει σε δύο στάδια: το πρώτο στάδιο θα διαρκέσει από την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 στις 22:00 έως το Σάββατο 10 Μαΐου 2025 στις 10:00. Το δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 στις 22:00 έως το Σάββατο 17 Μαΐου 2025 στις 09:00.
Κατά τη διάρκεια αυτών των διαστημάτων, οι υπηρεσίες αυθεντικοποίησης μέσω του TAXISnet, οι εφαρμογές Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο και άλλες υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΨΔ, δεν θα είναι διαθέσιμες. Επιπλέον, οι υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα αντιμετωπίσουν προσωρινή διακοπή λειτουργίας.
Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεσμεύεται να ολοκληρώσει τις εργασίες το συντομότερο δυνατό, ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος της μη διαθεσιμότητας των υπηρεσιών.