Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > ΕΟΔΥ: Έξαρση της γρίπης με 11 σοβαρά κρούσματα και 7 νεκρούς – 4 οι θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα
ΕΟΔΥ: Έξαρση της γρίπης με 11 σοβαρά κρούσματα και 7 νεκρούς – 4 οι θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

ΕΟΔΥ: Έξαρση της γρίπης με 11 σοβαρά κρούσματα και 7 νεκρούς – 4 οι θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα



Κατά την εβδομάδα 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2025, οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα ανήλθαν σε τέσσερις, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Μαρτίου από το Newsit.gr. Την ίδια εβδομάδα, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη.

Εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορονοϊό, ενώ 11 νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης αναφέρθηκαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η έκθεση του ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι η θετικότητα για τη γρίπη στην κοινότητα συνεχίζει να αυξάνεται και παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ για την COVID-19 είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Συνολικά, καταγράφηκαν 153 νέες εισαγωγές λόγω COVID-19 με το μέσο εβδομαδιαίο αριθμό των εισαγωγών να είναι μικρότερος από τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες. Επιπλέον, υπήρξαν δύο νέες διασωληνώσεις, ενώ ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε σε σύγκριση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Όσον αφορά τη γρίπη, καταγράφηκαν 11 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και επτά νέοι θάνατοι αυτή την εβδομάδα. Συνολικά, από την αρχή της επιτήρησης μέχρι την εβδομάδα 9 του 2025, έχουν καταγραφεί 154 κρούσματα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 50 θάνατοι από γρίπη.

Η θετικότητα του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού παραμένει χαμηλή χωρίς αξιόλογες μεταβολές, όπως καταγράφεται.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]