Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, σήμερα, Κυριακή 11 Μαΐου 2025, είναι γνωστή ως Κυριακή του Παραλύτου, η οποία σηματοδοτείται από το θρησκευτικό γεγονός της θεραπείας του παραλυτικού από τον Ιησού όπως αφηγείται ο ευαγγελιστής Ιωάννης. Επιπλέον, το εορτολόγιο αναφέρει ότι σήμερα τιμώνται ο Άγιος Αρμόδιος μάρτυρας, οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Αργύριος εξ Επανωμής, η Αγία Ολυμπία οσιομάρτυρας και ο Άγιος Διόσκορος ο νέος.
Σήμερα γιορτάζουν τα ονόματα: Αρμόδιος και Αργύρης μεταξύ άλλων, ενώ υπάρχουν πολλαπλές αναφορές γιορτής για τα ονόματα Μεθόδιος, Ολυμπία και Διοσκουρίδης. Παράλληλα, τονίζεται ότι σήμερα είναι και η Γιορτή της Μητέρας.
Ένα σημαντικό γεγονός που αναφέρεται είναι η ιστορία του Αγίου Αργύριου από την Επανωμή, ο οποίος γεννήθηκε το 1788 και μαρτύρησε το 1806 στη Θεσσαλονίκη, θυσιάζοντας τη ζωή του για την πίστη του. Αναφέρεται ότι ο Άγιος Αργύριος συγκρούστηκε με τις τοπικές αρχές και εκτελέστηκε δια απαγχονισμού.
Για περισσότερες λεπτομέρειες και την πλήρη ανάλυση μπορείτε να επισκεφθείτε το άρθρο στο NewsIT.