Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Ηράκλειο: «Οι ρωγμές στις Βούτες εντάθηκαν από τη διαρροή νερού» – Τι αναφέρει ο καθηγητής Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδης
Ηράκλειο: «Οι ρωγμές στις Βούτες εντάθηκαν από τη διαρροή νερού» – Τι αναφέρει ο καθηγητής Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδης

Ηράκλειο: «Οι ρωγμές στις Βούτες εντάθηκαν από τη διαρροή νερού» – Τι αναφέρει ο καθηγητής Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδης



Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, η διαρροή νερού είναι η κύρια αιτία που εντάθηκε το φαινόμενο των ρωγμών σε οικίες στις Βούτες Ηρακλείου. Ο Αβραάμ Ζεληλίδης, καθηγητής Γεωλογίας, εξήγησε ότι τα αργιλικά ορυκτά που βρίσκονται κάτω από τον βράχο στο χωριό της περιοχής διογκώνονται με την ύπαρξη υγρασίας. Αυτό οδήγησε σε διάβρωση λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που διήθησε η άργιλος κάτω από τα πετρώματα.

Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο καθηγητής πρότεινε την αποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα ως λύση. Υπογράμμισε τη σημασία απομάκρυνσης του νερού με ειδικούς σωλήνες, ώστε να μη διοχετεύεται ξανά στο σύστημα αποχέτευσης.

Προς αντιμετώπιση του φαινομένου, συνεργεία της ΔΕΥΑΗ έχουν ξεκινήσει την αντικατάσταση της υδροδότησης στην περιοχή με προσωρινό εξωτερικό δίκτυο και διεξάγουν ελέγχους στις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης, αναζητώντας πιθανές διαρροές, μέχρι στιγμής χωρίς ευρήματα. Επιπλέον, η παρακολούθηση των ρωγμών μέσω γυάλινων «μαρτύρων» δείχνει ότι δεν έχουν καταγραφεί μεταβολές στην κατάσταση.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]