Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, συνεχίζονται οι περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης εις βάρος ηλικιωμένων στη χώρα μας, με τελευταία θύμα μία 88χρονη από το Ηράκλειο της Κρήτης. Η 88χρονη έχασε 7.000 ευρώ όταν πείστηκε από έναν 39χρονο, ο οποίος προφασίστηκε ως γιατρός και ανέφερε ότι ένας συγγενής της είχε ανάγκη χειρουργικής επέμβασης λόγω τραυματισμού.
Με την προτροπή του 39χρονου, ένας 26χρονος παρέλαβε τα χρήματα από το σπίτι της ηλικιωμένης. Ωστόσο, ο 26χρονος αργότερα αντιλήφθηκε ότι είχε εμπλακεί σε παράνομη δραστηριότητα και ειδοποίησε την αστυνομία, επιστρέφοντας το ποσό. Οι αρχές συνέλαβαν τον 26χρονο και αναζητούν τον 39χρονο, σχηματίζοντας δικογραφία εις βάρος του.
Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν περαιτέρω άτομα που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση και συμβουλεύουν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί με τέτοιου είδους τηλεφωνήματα.