Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Ηράκλειο: «Το σπίτι μου έπαθε ζημιά, κάποιοι πρέπει να φύγουν» λέει κάτοικος στις Βούτες για τα δύο ρήγματα
Ηράκλειο: «Το σπίτι μου έπαθε ζημιά, κάποιοι πρέπει να φύγουν» λέει κάτοικος στις Βούτες για τα δύο ρήγματα

Ηράκλειο: «Το σπίτι μου έπαθε ζημιά, κάποιοι πρέπει να φύγουν» λέει κάτοικος στις Βούτες για τα δύο ρήγματα



Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, οι κάτοικοι του χωριού Βούτες στο Ηράκλειο, Κρήτης, ανησυχούν έπειτα από την εμφάνιση δύο μεγάλων ρηγμάτων μήκους 150 μέτρων, τα οποία δημιουργήθηκαν πρόσφατα χωρίς να συνοδευτούν από σεισμική δραστηριότητα. Οι κάτοικοι εκφράζουν φόβους ότι τα ρήγματα θα γίνουν μεγαλύτερα, ενώ έχουν προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, με τέσσερα από αυτά να κρίνονται μη κατοικήσιμα.

Ένας από τους κατοίκους δήλωσε ότι η αυλή του δικού του σπιτιού υπέστη καθίζηση, αλλά το ίδιο το σπίτι παραμένει αλώβητο. Αντίθετα, άλλα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και οι κάτοικοί τους αναγκάζονται να τα εγκαταλείψουν.

Από το πρωί της 28ης Απριλίου, ειδικά κλιμάκια έχουν αναπτύξει εξοπλισμό και drones στην περιοχή για να διερευνηθεί η φύση και τα αίτια του φαινομένου. Η συλλογή δεδομένων και εικόνων από τα ρήγματα θα βοηθήσει στην κατανόηση της κατάστασης και στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Η ανησυχία μεταξύ των κατοίκων παραμένει, ενώ περιμένουν επίσημες ενημερώσεις και αποτελέσματα από τις αυτοψίες που πραγματοποιούνται.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]