Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε την άμεση καθαρογράφηση και καταχώριση της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κέρκυρας, που αθώωσε την πρώην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας για τις κατηγορίες σχετικά με χαμένες δικογραφίες. Η απόφαση του Εφετείου έκρινε την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Κέρκυρας αθώα για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς διαπιστώθηκε ανυπαρξία δόλου από το δικαστήριο.
Η καθαρογράφηση της απόφασης ζητήθηκε από την κ. Αδειλίνη για την εκτίμηση πιθανής άσκησης αναίρεσης κατά αυτής. Νωρίτερα, σε πρώτο βαθμό η πρώην Εισαγγελέας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, ενώ η τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας είχε κριθεί αθώα για συνέργεια.
Η υπόθεση αφορούσε την εξαφάνιση και παραγραφή τουλάχιστον 154 κακουργημάτων και εκατοντάδων πλημμελημάτων. Επιπλέον, κακουργηματική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαγωγή εγγράφων είχε ασκηθεί κατά της εισαγγελέα Κέρκυρας. Η υπόθεση οδήγησε στην απομάκρυνση της πρώην προϊσταμένης από το δικαστικό σώμα, χωρίς δικαίωμα εργασίας στο δημόσιο, έπειτα από απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
Οι πληροφορίες μεταδόθηκαν από το Newsit.gr.