Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία αναπτύσσει το νέο σύστημα «Υπερίων» για την αναχαίτιση εχθρικών drones
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία αναπτύσσει το νέο σύστημα «Υπερίων» για την αναχαίτιση εχθρικών drones

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία αναπτύσσει το νέο σύστημα «Υπερίων» για την αναχαίτιση εχθρικών drones



Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) προχωράει στην ανάπτυξη συστημάτων για τον εντοπισμό και την αναχαίτιση εχθρικών drones και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσεται το νέο σύστημα «Υπερίων», το οποίο σχεδιάστηκε με σκοπό την ανίχνευση και καταστολή των εν λόγω απειλών. Το σύστημα διαθέτει παθητικό σύστημα τρισδιάστατης ανίχνευσης και τεχνολογία καταστολής anti-drone που καλύπτει 360 μοίρες.

Οι πρώτες δοκιμές του συστήματος «Υπερίων» έχουν πραγματοποιηθεί με θετικά αποτελέσματα και βρίσκεται σε διαδικασία βελτίωσης. Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προστασία από περιφερόμενα πυρομαχικά και μπορεί να εγκατασταθεί σε σταθερό ή κινητό φορέα.

Παράλληλα, η ΕΑΒ ολοκληρώνει τη ναυτική διαμόρφωση του συστήματος «Κένταυρος», το οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί στις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού για την ανίχνευση και καταστροφή UAV και drones. Το σύστημα αυτό προσφέρει εξοικονόμηση πόρων καθώς καταναλώνει μόνο ηλεκτρική ενέργεια και όχι πυρομαχικά. Παρέχει άμεση προειδοποίηση για τις απειλές και δυνατότητες άμεσης αντίδρασης, ενώ προσαρμόζεται εύκολα σε νέες τεχνολογίες και μορφές απειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, η ΕΑΒ συνεχίζει τις δοκιμές για το σύστημα «Υπερίων», με στόχο την ολοκλήρωση και τη χρήση του σε πραγματικές συνθήκες.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]