Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Η καλλιέργεια της φημισμένης φάβας της Σχοινούσας
Η καλλιέργεια της φημισμένης φάβας της Σχοινούσας

Η καλλιέργεια της φημισμένης φάβας της Σχοινούσας



Η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει, με τα νησιά να αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για επισκέπτες. Ταυτόχρονα, τα νησιά δεν είναι γνωστά μόνο για τον τουρισμό τους, αλλά και για την παραγωγή τοπικών προϊόντων.

Η ΕΡΤ3 πραγματοποίησε γύρισμα στη Σχοινούσα για την εκπομπή «Από το Χωράφι, στο Ράφι», ένα νησί με μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της φάβας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Νίκος Νομικός, η καλλιέργεια της φάβας ξεκίνησε από την εποχή που το νησί κατοικήθηκε ξανά. Ο σπόρος μεταφέρθηκε από τους προγόνους και συνεχίζει να καλλιεργείται από τους νεότερους αγρότες.

Ο κ. Νομικός υπογραμμίζει τη σημασία της συνέχειας της αγροτικής παραγωγής παράλληλα με την τουριστική ανάπτυξη. Ανέφερε ότι φέτος η σοδειά της φάβας θεωρείται μέτρια, μετά από τρία έτη καταστροφικής παραγωγής. Παρ” όλα αυτά, η παραγωγή φαίνεται να είναι επαρκής για την τοπική αγορά, τα τοπικά εστιατόρια, και για τους επισκέπτες του νησιού. Επιπλέον, κάποια ποσότητα θα διατεθεί σε αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Νομικός αναφέρθηκε και στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Σχοινούσα, επισημαίνοντας την ανάγκη για ιδιαίτερες προσπάθειες αντιμετώπισης, περιλαμβανομένων τεχνολογικών λύσεων μέσω αφαλάτωσης για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής σε συνθήκες ανομβρίας.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]