Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Η παραγωγή γιαουρτιού από τον συνεταιρισμό Καλαβρύτων
Η παραγωγή γιαουρτιού από τον συνεταιρισμό Καλαβρύτων

Η παραγωγή γιαουρτιού από τον συνεταιρισμό Καλαβρύτων



Ένας συνεταιρισμός στα Καλάβρυτα πρωτοπορεί στην παραγωγή νέων προϊόντων, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Με στόχο να κερδίσει τις αγορές και τους καταναλωτές, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός δεν σταματά να καινοτομεί, προσαρμόζοντας την παραγωγή του στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις.

Η πιο πρόσφατη καινοτομία του Συνεταιρισμού, με την υποστήριξη του τμήματος Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι η παρασκευή γιαουρτιού με προβιοτικά. Αυτά τα προβιοτικά στοχεύουν στην ενίσχυση της ευζωίας και του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα αποτελέσματα από το πειραματικό στάδιο είναι θετικά και σύντομα αναμένεται το νέο προϊόν να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Επίσης, γνωστά και άλλα προϊόντα του Συνεταιρισμού, όπως η βαρελίσια φέτα, διατηρούν τη φήμη και την αποδοχή τους στην αγορά. Ωστόσο, η ανάγκη για καινοτομία και η παρακολούθηση των αναγκών του καταναλωτικού κοινού δεν σταματά. Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο παρουσίασαν στους παραγωγούς τα οφέλη από τις νέες επιστημονικές ιδέες, τονίζοντας την προστιθέμενη αξία που αυτές μπορούν να φέρουν στον κλάδο.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]