Η Πλεύση Ελευθερίας παρουσίασε μια μίνι καμπάνια αποτελούμενη από τέσσερα βίντεο κλιπ, ζητώντας τη δημιουργία επίσημου φορέα στην Ελλάδα για την καταγραφή των γυναικοκτονιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επίσημος φορέας στη χώρα που να είναι υπεύθυνος για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων γυναικοκτονιών, γεγονός που δυσκολεύει την κατανόηση και αντιμετώπιση του φαινομένου.
Τα βίντεο κλιπ δημιούργησε η Έλενα Ψαρρέα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά της βίας στις γυναίκες. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι η γυναικοκτονία έχει έμφυλα κίνητρα, ότι κάθε γυναίκα έχει αξία και ότι 18 χώρες στην ΕΕ έχουν ήδη θεσπίσει επίσημους φορείς καταγραφής γυναικοκτονιών. Η Πλεύση Ελευθερίας τονίζει ότι η δημιουργία ενός τέτοιου φορέα είναι άμεση ανάγκη και στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως αν η πολιτεία είχε αναλάβει τις ευθύνες της, οι ζωές των γυναικών θα μπορούσαν να έχουν σωθεί.
Η πρωτοβουλία αυτή βασίζεται σε πληροφορίες από την ΕΡΤ και στοχεύει στο να αναδείξει την ανάγκη για επίσημη επεξεργασία των δεδομένων γύρω από το ζήτημα.