Ο Δημήτρης Τάρλοου παρουσιάζει την πρώτη του σκηνοθεσία στο αρχαίο δράμα με την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, η οποία θα παρουσιαστεί στις 4 και 5 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Δάσους στις 9 και 10 Ιουλίου.
Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή αναδεικνύει την αέναη σύγκρουση ανάμεσα στη βία και την εκδίκηση, καθώς και τα ηθικά διλήμματα που συνοδεύουν την αναζήτηση της δικαιοσύνης. Αυτή η τραγωδία λειτουργεί ως καθρέφτης των ανθρώπινων διλημμάτων και θέτει δύσκολα ερωτήματα σχετικά με τη βία, την εκδίκηση και τη δυνατότητα λυτρωτικής αποκατάστασης του δικαίου.
Η παράσταση φιλοδοξεί να εξετάσει αυτά τα θέματα σε βάθος, καλώντας το κοινό να αντιμετωπίσει ερωτήματα γύρω από το χρέος, τη βία και τη δυνατότητα για λύτρωση. Η «Ηλέκτρα» προσφέρει μια πολυεπίπεδη εξερεύνηση που παραμένει επίκαιρη και συνδεδεμένη με την πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης και των κοινωνικών δομών.
Η παραγωγή περιλαμβάνει μετάφραση από τον Γιώργο Χειμωνά και συμμετοχές γνωστών ηθοποιών, όπως η Λουκία Μιχαλοπούλου στον ρόλο της Ηλέκτρας, ο Αναστάσης Ροϊλός ως Ορέστης και η Ιωάννα Παππά στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας. Η σκηνοθεσία αποτελεί έργο του Δημήτρη Τάρλοου, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Πάρις Μέξης. Για περισσότερες πληροφορίες, η τιμή της γενικής εισόδου είναι 22 ευρώ, ενώ υπάρχουν εκπτωτικά εισιτήρια διαθέσιμα.
Οι παραστάσεις της «Ηλέκτρας» αποτελούν μια ευκαιρία να εξετάσει κανείς τις διαχρονικές αντιπαραθέσεις γύρω από τη δικαιοσύνη και την ηθική. Με βάση πληροφορίες από την ΕΡΤ3, το κοινό προσκαλείται να γνωρίσει μια δραματουργική διερεύνηση των ανθρώπινων επιλογών και των συνεπειών τους.