Το Σάββατο, 22 Μαρτίου 2025, στις 20:30 το βράδυ, η Αθήνα συμμετείχε στη παγκόσμια δράση «Ώρα της Γης» σβήνοντας τα φώτα σε σημαντικά κτίρια και μνημεία, όπως η Ακρόπολη και το δημαρχείο Αθηνών. Η πρωτοβουλία αυτή συντονίστηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή και τη μείωση των ρύπων.
Συγκεκριμένα, ο δήμος Αθηναίων έσβησε τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά, αλλά και σε άλλες τοποθεσίες όπως το Δημαρχείο της οδού Λιοσίων, το Δημαρχείο της οδού Πατησίων, την Τεχνόπολη, τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Μουσείο Μαρία Κάλλας και την Εστία των Αθηνών του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε πριν τη δράση: «Κλείνουμε σήμερα τα φώτα σε δημοτικά κτίρια και συμβάλουμε στην προσπάθεια να μειώσουμε τους ρύπους».
Η «Ώρα της Γης» είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2007 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προστασίας της Φύσης (WWF) και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα περιβαλλοντικά θέματα. Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι της Αθήνας, κυρίως νέοι, είχαν συγκεντρωθεί σε σημεία όπως ο λόφος Φιλοπάππου και ο Λυκαβηττός για να παρακολουθήσουν τη συσκότιση.
Σύμφωνα με το Newsit.gr, η εκστρατεία αυτή είναι μια παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.