Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Θεσσαλονίκη: Αρχίζει αύριο η δίκη με 117 κατηγορούμενους για σωρεία κλοπών
Θεσσαλονίκη: Αρχίζει αύριο η δίκη με 117 κατηγορούμενους για σωρεία κλοπών

Θεσσαλονίκη: Αρχίζει αύριο η δίκη με 117 κατηγορούμενους για σωρεία κλοπών



Αύριο ξεκινάει μία από τις μεγαλύτερες δίκες στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με 117 κατηγορούμενους για υποθέσεις κλοπών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, η δίκη λαμβάνει χώρα στον τρίτο όροφο, όπου το ακροατήριο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να συμπεριλάβει τους πολυάριθμους κατηγορούμενους.

Η υπόθεση αφορά συνολικά 14 διαφορετικές ομάδες, οι οποίες κατηγορούνται ότι από το 2020 έως το 2024 πραγματοποίησαν πληθώρα ληστειών και κλοπών στη Θεσσαλονίκη. Από τους 117 κατηγορούμενους, 57 είναι ήδη προφυλακισμένοι. Οι αρχές ερευνούν 553 αξιόποινες πράξεις, μεταξύ αυτών 152 διαρρήξεις και 315 κλοπές αυτοκινήτων, με τη συνολική λεία να ανέρχεται στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Ένα από τα περιστατικά που ξεχωρίζει είναι η κλοπή χρηματοκιβωτίου με 1,1 εκατομμύρια ευρώ από κατοικία.

Η δικογραφία αποτελείται από 20.000 σελίδες και 90 ψηφιακούς δίσκους που περιλαμβάνουν τηλεφωνικές συνομιλίες. Δεδομένου του μεγέθους της υπόθεσης, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει σημαντικό χρόνο, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του δωδεκαμήνου των προφυλακίσεων.

Επιπλέον, ελήφθησαν ειδικά μέτρα ασφαλείας για τη δίκη, μετά από επίσκεψη του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τζήμα, με επιτελείς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Σκοπός είναι η ασφάλεια δεδομένου του μεγάλου αριθμού κατηγορουμένων. Με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, το ρεπορτάζ καλύπτει ο Κώστας Καντούρης.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]