Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Θεσσαλονίκη: Δυσοσμία στο κέντρο της πόλης – Σε συνδυασμό παραγόντων αποδίδονται οι οσμές
Θεσσαλονίκη: Δυσοσμία στο κέντρο της πόλης – Σε συνδυασμό παραγόντων αποδίδονται οι οσμές

Θεσσαλονίκη: Δυσοσμία στο κέντρο της πόλης – Σε συνδυασμό παραγόντων αποδίδονται οι οσμές



Έντονη δυσοσμία παρατηρήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, με την Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων Enaon EDA να δέχεται αρκετές κλήσεις από τους κατοίκους της περιοχής. Παρά τη δυσοσμία, οι έλεγχοι που διεξήγαγε η εταιρεία δεν ανίχνευσαν καμία διαρροή φυσικού αερίου. Η γραμμή του Κέντρου Άμεσης Επέμβασης λειτουργεί 24 ώρες στη διάθεση του κοινού στο 8001187878.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απέδωσε το φαινόμενο σε συνδυασμό παραγόντων. Στηριζόμενος σε στοιχεία από το Πανεπιστήμιο, ανέφερε ότι η δυσοσμία εμφανίζεται περιοδικά στην πόλη και συνδέεται με την απόρριψη λυμάτων στον Θερμαϊκό Κόλπο. Αυτές οι συνθήκες προκαλούν ευτροφισμό φυκιών, τα οποία, σε συνδυασμό με νότιους ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες, οδηγούν στην έκλυση αερίων όπως υδρόθειο, μερκαπτάνες και μεθάνιο.

Προσέθεσε επίσης ότι οι κάτοικοι στην περιοχή του Κορδελιού έχουν εκφράσει διαμαρτυρίες σχετικά με δυσοσμία που συνδέεται με τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων. Έχει ήδη διεξαχθεί σχετική μελέτη και υλοποιηθούν έργα απομείωσης των στερεών αποβλήτων των διυλιστηρίων, ωστόσο κάποιο μέρος του φαινομένου μπορεί να συνεχίζει να υφίσταται.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φυτιάνος επισήμανε ότι το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας καθώς οι οσμές δεν είναι τοξικές, αλλά ενοχλητικές. Επισημάνθηκε ότι οι βοριάδες συνήθως διαλύουν τις οσμές μετά από μερικές ημέρες.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]