Εθελοντική δράση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε στον Θερμαϊκό Κόλπο της Θεσσαλονίκης με στόχο την απομάκρυνση απορριμάτων από την παραλία. Η δράση διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Εθελοντές δύτες από διάφορες ομάδες, όπως Λέσχες Καταδρομέων από Γιαννιτσά, Λαμία και Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν στη διαδικασία. Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από τον βυθό αντικείμενα όπως πατίνια, λάστιχα φορτηγών, ηλεκτρικά ποδήλατα και μηχανές.
Ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Εξυπηρέτησης των Πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης, Παντελής Καζαντζίδης, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την αποτροπή ασυνείδητης ρίψης απορριμάτων. Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, Νίκος Παπαϊωάννου, τόνισε τη σημασία της διατήρησης μιας καθαρής και ευχάριστης εικόνας της πόλης, ιδίως ενόψει της επικείμενης Ναυτικής Εβδομάδας.
Η αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, υπό τον Γιώργο Δημαρέλο, ανέλαβε τη συλλογή των ανασυρθέντων αντικειμένων με φορτηγά, ολοκληρώνοντας έτσι την επιχείρηση καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, οι δράσεις αυτές εντάσσονται σε μια ευρύτερη προσπάθεια βελτίωσης του παραλιακού μετώπου και προώθησης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.