Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Θεσσαλονίκη: Ποδόσφαιρο και χαμόγελα στους «Χορτατζήδες»
Θεσσαλονίκη: Ποδόσφαιρο και χαμόγελα στους «Χορτατζήδες»

Θεσσαλονίκη: Ποδόσφαιρο και χαμόγελα στους «Χορτατζήδες»



Στους Χορτατζήδες έλαβε χώρα πρόσφατα ένα ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά, το οποίο υποστήριξε τις αξίες της συνεργασίας και της συμπερίληψης, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Η εκδήλωση οργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, που έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η διοργάνωση διεξήχθη χωρίς τη συμμετοχή διαιτητών, και οι νικητές αναδείχτηκαν τόσο με βάση τα γκολ όσο και την αθλητική συμπεριφορά (fair play) των παικτών. Στόχος του τουρνουά ήταν να προσφέρει μια μοναδική αθλητική εμπειρία στα παιδιά, προωθώντας την συνεργασία, την ομαδικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Συμμετείχαν παιδιά που φιλοξενούνται σε μακροχρόνιες δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και αθλητές των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Γ.Σ. Ηρακλής, από τις ηλικιακές κατηγορίες Κ11 έως Κ16.

Η διοργάνωση έγινε με τη συνεργασία της κοινωνικής οργάνωσης ΑΡΣΙΣ, της Μονάδας Ένταξης και Υποστήριξης Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Γενικής Γραμματείας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής και της ανθρωπιστικής οργάνωσης ActionAid.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]