Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Θεσσαλονίκη: «Σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος- Το αδιαχώρητο στις παραλίες από νωρίς το πρωί
Θεσσαλονίκη: «Σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος- Το αδιαχώρητο στις παραλίες από νωρίς το πρωί

Θεσσαλονίκη: «Σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος- Το αδιαχώρητο στις παραλίες από νωρίς το πρωί



Ο καύσωνας με θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου έχει ξεκινήσει, επιφέροντας σημαντικές προκλήσεις για τους κατοίκους, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Πρόκειται για ένα τετραήμερο κύμα ζέστης, με αναμενόμενη κορύφωση την Τρίτη, ιδιαίτερα στις ηπειρωτικές περιοχές, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τα υψίπεδα.

Οι πολίτες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη ζέστη μέσα σε κλιματιζόμενους χώρους ή με βουτιές στη θάλασσα. Ήδη οι παραλίες είναι γεμάτες από κόσμο που αναζητά ανακούφιση από τη ζέστη. Στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης, οι λουόμενοι αξιοποιούν τις βραβευμένες με μπλε σημαία παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού για μια δροσιστική ανάπαυλα, με τις παραλίες να φιλοξενούν επισκέπτες από τις πρώτες πρωινές ώρες. Η Περαία προσφέρει και οργανωμένες επιλογές παραλίας καθώς και ελεύθερες ακτές για όσους επιλέγουν να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό.

Τα μέτρα αυτοπροστασίας είναι πλέον αναγκαία λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, ενώ οι τοπικές αρχές προτρέπουν τους πολίτες να παραμένουν ενημερωμένοι για τις εξελίξεις των καιρικών συνθηκών και να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]