Συνελήφθησαν πέντε άτομα που ανήκαν σε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση πετρελαϊκών και άλλων ενεργειακών προϊόντων με στόχο το οικονομικό όφελος. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος χθες το πρωί, 20 Ιουνίου 2025, σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Χαλκιδική.
Η αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη των κατηγορουμένων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κατηγορίες εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεσης, απάτης και παραβάσεων της νομοθεσίας που αφορά την αγορά πετρελαιοειδών. Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται 17 ακόμη άτομα -πελάτες της εγκληματικής ομάδας-, εκ των οποίων τα 10 έχουν ταυτοποιηθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, έρευνες αποκάλυψαν ότι η οργάνωση, με τη βοήθεια αυστηρών μέτρων αντιπαρακολούθησης, εξασφάλιζε καθημερινά ποσότητες υγρών καυσίμων από οδηγούς βυτιοφόρων, παρακάμπτοντας τις σφραγίδες ασφαλείας των δεξαμενών. Τα καύσιμα αυτά πωλούνταν σε πρατήρια σε μειωμένες ποσότητες, εκμεταλλευόμενοι τεχνικά περιθώρια σφάλματος. Επιπλέον, ένας οδηγός βυτιοφόρου χρησιμοποιούσε παρεμβολέα ραδιοσυχνοτήτων για να αλλοιώνει το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του οχήματος.
Η παράνομη δραστηριότητα υπολογίζεται ότι οδήγησε στη διακίνηση άνω των 230.000 λίτρων καυσίμων, με αξία άνω των 345.000 ευρώ, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος ανέρχεται σε περίπου 288.000 ευρώ. Από τις έρευνες κατασχέθηκαν χρήματα, εξαρτήματα για την παράνομη εκφόρτωση καυσίμων, και άλλα σχετικά αντικείμενα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.