Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 44χρονος Έλληνας καταζητούμενος για δολιοφθορά στην πόλη Κρασνοντάρ – Αφέθηκε ελεύθερος
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 44χρονος Έλληνας καταζητούμενος για δολιοφθορά στην πόλη Κρασνοντάρ – Αφέθηκε ελεύθερος

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 44χρονος Έλληνας καταζητούμενος για δολιοφθορά στην πόλη Κρασνοντάρ – Αφέθηκε ελεύθερος



Ένας 44χρονος Έλληνας υπήκοος, γεννημένος στη Ρωσία, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, καθώς καταζητείται από τις ρωσικές δικαστικές αρχές. Ο άνδρας κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε φερόμενο περιστατικό δολιοφθοράς στην πόλη Κρασνοντάρ. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο 44χρονος φέρεται να είχε ανταλλάξει μηνύματα μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής με άλλο ύποπτο άτομο, με περιεχόμενο σχετικά με ανατίναξη σιδηροδρομικής γραμμής κοντά σε εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού το καλοκαίρι του 2023.

Παρά το αίτημα των ρωσικών αρχών για έκδοσή του, το οποίο υποβλήθηκε στις ελληνικές αρχές, ο άνδρας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και αφέθηκε ελεύθερος. Το αίτημα έκδοσης απορρίφθηκε, καθώς ο κατηγορούμενος είναι Έλληνας υπήκοος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης και η Ρωσία θεωρείται τρίτη χώρα, με το αίτημα να μην αποτελεί ευρωπαϊκό ένταλμα.

Οι ελληνικές αρχές διαχειρίστηκαν το θέμα στο πλαίσιο της εθνικής νομοθεσίας, λαμβάνοντας υπόψη τους σχετικούς νομικούς περιορισμούς. Πηγή: ΕΡΤ3.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]