Η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης έχει ενεργοποιήσει ένα διευρυμένο πρόγραμμα για τη συντήρηση και καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων στην περιαστική περιοχή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας. Οι ενέργειες αυτές αφορούν κυρίως ρέματα που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές ή που στο παρελθόν προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, πραγματοποίησε επισκέψεις σε εργοτάξια που βρίσκονται σε ρέματα στο Προφήτη και στα Λαγκαδίκια, συνοδευόμενος από δημάρχους της περιοχής. Έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις καθαρισμού και κατασκευής αναχώματος στο ρέμα του Προφήτη για την προστασία θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ιδιοκτησιών. Στα Λαγκαδίκια, πραγματοποιούνται εργασίες δίπλα στη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών για την αντιπλημμυρική προστασία της Δομής και κοντινής σχολικής μονάδας.
Παραπέρα εργασίες καθαρισμού έχουν γίνει στο ρέμα της Επανομής, και επεκτείνονται στα ρέματα Καβαλαρίου και Νεοχωρούδας – Πενταλόφου. Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης επεμβάσεις σε διάφορα άλλα σημεία στην περιοχή, με προϋπολογισμό 4 εκατομμυρίων ευρώ από ίδιους πόρους της περιφέρειας. Στόχος είναι η αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων και η προστασία περιουσιών και περιβαλλοντικής ισορροπίας, αν και οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι, όπως υπογραμμίζει ο κ. Γιουτίκας.
Πληροφορίες από την ΕΡΤ3.