Σήμερα Καθαρά Δευτέρα σημειώθηκε έντονη κίνηση στα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Στις περιοχές Περαία και Αγία Τριάδα, οι καταστηματάρχες ανέφεραν ότι οι κρατήσεις είχαν γίνει ακόμη και είκοσι μέρες πριν, ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο αυξημένη που δεν υπήρχε χώρος για περισσότερους επισκέπτες.
Τα ουζερί προσέφεραν ποικιλία σαρακοστιανών εδεσμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στο τσίπουρο και τα θαλασσινά, όπως καλαμαράκια, μύδια και χταπόδι, τα οποία αποτελούσαν τις κύριες επιλογές των πελατών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, η Καθαρά Δευτέρα κινητοποίησε μεγάλο αριθμό ανθρώπων που επέλεξαν τις τοπικές επιχειρήσεις για τον εορτασμό της ημέρας.