Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Ελλάδας συμμετείχαν στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα την υγεία του εγκεφάλου, δημιουργώντας ζωγραφιές, βίντεο και κόμικ που απεικόνιζαν τις γνώσεις τους για τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, οι καλύτερες εργασίες βραβεύτηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συνεργασία της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, δόθηκε στους μαθητές η ευκαιρία να ενημερωθούν για τον εγκέφαλο και να εκφράσουν τις ιδέες τους με δημιουργικό τρόπο. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να προάγει τη γνώση των μαθητών πέρα από τις συμβατικές μεθόδους διδασκαλίας, μέσω μιας πιο διαδραστικής εκπαιδευτικής εμπειρίας.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την όλη διοργάνωση να αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της εκπαιδευτικής αναζήτησης και τη συμμετοχή των μαθητών σε θέματα υγείας μέσω δημιουργικών προσεγγίσεων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φαίδωνα Τομόσογλου για την ΕΡΤ3, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ενισχύει την εκπαιδευτική διαδικασία με σύγχρονες μεθόδους.