Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Κέρκυρα: Seatrac για ΑμεΑ και φέτος σε έξι παραλίες του κεντρικού δήμου
Κέρκυρα: Seatrac για ΑμεΑ και φέτος σε έξι παραλίες του κεντρικού δήμου

Κέρκυρα: Seatrac για ΑμεΑ και φέτος σε έξι παραλίες του κεντρικού δήμου



Έξι δημοφιλείς παραλίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα παραμείνουν προσβάσιμες για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και φέτος, συνεχίζοντας μια πρωτοβουλία που κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών και επισκεπτών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ3, ο δήμος τοποθετεί ξανά τις ειδικές εγκαταστάσεις Seatrac, που επιτρέπουν αυτονομία στην πρόσβαση στην παραλία και τη θάλασσα.

Οι εγκαταστάσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στα ΑμεΑ να συμμετέχουν σε δραστηριότητες αναψυχής με λιγότερους περιορισμούς, αποτελώντας σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής ζωής. Περιλαμβάνουν ράμπες και διαδρόμους πρόσβασης για αμαξίδια, ενισχύοντας την αυτονομία και την ανεξαρτησία των χρηστών.

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Σκούρτης, μιλώντας στo κανάλι, αναφέρθηκε στη λειτουργικότητα των ειδικών αυτών εγκαταστάσεων και τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής για την τοπική κοινωνία. Η ειδησεογραφική κάλυψη τόνισε την συνεχή δέσμευση για βελτίωση της προσβασιμότητας στις παραλίες της περιοχής. Περισσότερες πληροφορίες και απόψεις για το θέμα είναι διαθέσιμες μέσω των πλατφορμών της ΕΡΤ.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]