Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει το Newsit.gr. Ο καιρός θα επιδεινωθεί από το βράδυ της Παρασκευής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Χιόνια προβλέπονται στα περισσότερα ορεινά, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα, ακόμα και πεδινά τμήματα ενδέχεται να καλυφθούν από χιόνι. Ισχυροί βοριάδες αναμένονται, με καταιγιστικούς ανέμους έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η κακοκαιρία θα πλήξει περιοχές από το Πήλιο μέχρι την Αττική, με πιθανές πλημμυρικές καταστάσεις μεταξύ Αττικοβοιωτίας, Πηλίου και Εύβοιας. Χιονοπτώσεις άνω των 500 μέτρων ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις, με την Κρήτη να αναμένει χιόνια πάνω από τα 800 μέτρα.
Αντιολισθητικές αλυσίδες θα είναι απαραίτητες σε πολλές περιοχές της χώρας, ειδικά στα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας και του Ελατοχωρίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται και σε σημαντικά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας συμπεριλαμβανομένων των νομών Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για την Πέμπτη ισχυρές βροχές σε περιοχές όπως η ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και Εύβοια, καθώς και στη νοτιοανατολική Στερεά κι ανατολική Πελοπόννησο, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους έως 9 μποφόρ σε αρκετές περιοχές. Οι συνθήκες αναμένεται να προκαλέσουν έντονα καιρικά φαινόμενα που καθιστούν απαραίτητη την προετοιμασία των πολιτών.