Οι κρύες καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να επικρατούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και την Τετάρτη, θυμίζοντας ότι διανύουμε την καρδιά του χειμώνα.
Την Κυριακή, παρατηρούνται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -8 έως 4 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα κυμαίνεται από -1 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ.
Τη Δευτέρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νησιά με λίγες τοπικές βροχές, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή, με παγετό στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Την Τρίτη, στα δυτικά αναμένονται βροχές από το απόγευμα, ενώ στα ηπειρωτικά ορεινά και στην Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται χιονοπτώσεις. Παγετός θα επικρατήσει τις πρωινές και βραδινές ώρες στην ηπειρωτική χώρα.
Την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά με πιθανές καταιγίδες στο Ιόνιο, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-7 μποφόρ στα δυτικά και βόρειοι στα ανατολικά.
Τέλος, την Πέμπτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι θερμοκρασίες δεν θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή, με τον παγετό να παραμένει στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.