Η κακοκαιρία συνεχίζεται στη χώρα, με έντονες χιονοπτώσεις να καλύπτουν πόλεις στη βόρεια Ελλάδα, ενώ στη νότια Ελλάδα επικρατούν βροχές και αυξημένες νεφώσεις. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι οι χιονοπτώσεις, οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι, που επηρεάζουν κυρίως τις περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση προβλημάτων, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, και αναμένεται η υποχώρηση των φαινομένων μέχρι την Τρίτη.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε διάφορες περιοχές, όπως το Ιόνιο, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, την Πελοπόννησο και τμηματικά στη Θεσσαλία και την Εύβοια. Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι ενισχύονται, φτάνοντας τα 7 με 9 μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και του βόρειου Αιγαίου. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει περαιτέρω στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν σημειωθεί, με διακοπές σε διάφορους δρόμους, όπως στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών και τμήματα της Εγνατίας Οδού. Σε ορισμένα σημεία απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ειδικά σε ορεινές περιοχές των νομών Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας και Χαλκιδικής. Πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά, ιδιαίτερα στη δυτική Μακεδονία και σε μέρη του νομού Θεσσαλονίκης, όπως και στις εκπαιδευτικές μονάδες του Κιλκίς.
Οι πληροφορίες βασίζονται στο newsit.gr.