Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Καλαμάτα: Το γεμάτο χρώματα και αρώματα Κυριακάτικο Μεσσηνιακό τραπέζι
Καλαμάτα: Το γεμάτο χρώματα και αρώματα Κυριακάτικο Μεσσηνιακό τραπέζι

Καλαμάτα: Το γεμάτο χρώματα και αρώματα Κυριακάτικο Μεσσηνιακό τραπέζι



Η Μεσσηνία, γνωστή για την πλούσια γεωργική της παραγωγή, έχει στηρίξει την οικονομία της στη φυτική καλλιέργεια, με την ελιά, τα σύκα και το αμπέλι να ξεχωρίζουν. Οι Κυριακές στην περιοχή είναι αφιερωμένες στις παραδοσιακές συνταγές που η τοπική κοινότητα απολαμβάνει οικογενειακώς στο μεσημεριανό τραπέζι.

Αυτή η παράδοση εκφράζεται και μέσα από το “Messinia Forum”, το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από τις 4 έως τις 6 Απριλίου 2025.

Η παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας βασίζεται στην τοπική πανίδα και την χλωρίδα, προσφέροντας γεύσεις όπως τυρόπιτες, ρέγκες, σπιτικά ζυμαρικά με μυζήθρα και καυτό βούτυρο, γουρνοπούλα, χοιρινό με πρασοσέλινο, και πολλά ακόμη ιδιαίτερα εδέσματα. Επιπλέον, άλλες γνώριμες γεύσεις περιλαμβάνουν τον μπακαλιάρο τσιλαδιά, πιάτα με πορτοκάλι, ελιές και λάδι, καγιανάς, λιόπιτα, οματιά και τσουχτή.

Με βάση πληροφορίες από την ΕΡΤ3, το «Messinia Forum» φιλοδοξεί να αναδείξει την γαστρονομική κληρονομιά της Μεσσηνίας και να αναπτύξει περαιτέρω τη σύνδεση της περιοχής με την παράδοσή της.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]